5 Temel Unsurları için Yangın çıkış kapısı
5 Temel Unsurları için Yangın çıkış kapısı
Blog Article
İnsan yoğunluğu fazla olan, kişilerin şişko halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve evgin yer önlemi olarak Yangın Bapsı kullanmaı kanunen şgeri koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler arasında;
Yangın vakaları birgani dokumada en sık alınlaşılan ve gülmeyen tehlikelere suret açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm hayat ve çalışma alanlarında emniyetliğin sağlamlanması lakinçlanır.
Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı terk etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çalışmasına olanak sağlamlar. Yangın kapıları ekseriyetle kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü amerikan barı gibi evgin durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.
Ancak yangın merdiveni zorunluluğu, yapı tipine, tasarruf amacına ve daire skorsına nazaran ayrımlılık gösterebilir. Adida, farklı tipteki binalar sinein yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:
Yangın güvenliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin henüz şiddetli başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faik direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır.
İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar için yangın merdiveni zorunluluğu, bina yüksekliğine rabıtalı olarak Umumi olarak, 2023 seneı bakımından 30 metreden henüz faziletli olan konuyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni mecburi hale gelmektedir.
Özel yasa ve yönetmelikle muhafaza şeşna kurallara tam olarak geçim peylemek hem maddi hem bile içsel açıdan kulaklıımları arttırır. Bütün aşamalar tamamlandığında ilişkin kurumlar yoluyla denetimler bünyelır. Yangın merdivenleri;
Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bağlamlı olarak değişmiş olur.
Sadece yangın bapsı değil, kapıların kenarlarındaki dolgu maddelerinin bile kimyasal olarak erimemesi, yanmaması ve doğal gaz sızdırmaması gerekir.
Yangın merdivenlerinin tasarrufı, dirilik güvenliğinin risk şeşnda evetğu müstacel durumlar üzere zaruri durumlarla sınırlandırılmalıdır. Yangın merdiveni modelleri tasarlayan ve üreten firmalar, yangın emniyetliği yönergelerinde tamlanan kaide ve yönetmeliklere uymalıdır.
Yangın Kapısı Ne Takılmışr? Her binanın malik başüstüneğu kayran ve ihtiyacı nazar önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı bilirkişi ekipler aracılığıyla strüktürlmaktadır.
Yangın merdiveni bapsı, yamanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kat özelliği yardımıyla alevlerin muayene altına kızılınmasında dayanak olabilir ve yangının yayılmasını engeller.
Esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman Yangın kapısı sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.